Disque D’Oor/Tips


DISQUE D’OOR:

PAOLO NUTINI – Last Night in the Bittersweet (2lp/cd) 34,95/18,95

Paolo Nutini’s vorige lp/cd ‘Caustic Love’ verscheen in 2014 en was zeker in Europa een gigantisch succes. Voor de opvolger ‘Last Night in the Bittersweet’ nam hij de tijd, volgens de geruchten was hij meer in de kroeg te vinden dan in de studio. Maar het op 1 juli uitgekomen album voldoet aan de hoge verwachtingen. Gevarieerder dan zijn voorganger met een fantastische zanger die het af en toe uit zijn tenen lijkt te halen. Kortom, 16 nummers, 71 minuten lekker, topplaat.


TIP VAN GERARD

KHRUANGBIN & VIEUX FARKA TOURÉ – Ali (lp=coloured=/lp/cd) 29,95/27,95/16,95

Het samenwerken met andere artiesten moet het Texaanse trio Khruangbin goed zijn bevallen, want na 2 puike EP’s met zanger Leon Bridges, is er nu een CD/LP met Vieux Farka Touré.
De veelal instrumentale psychedelische surf-funk van Khruangbin versmelt op aangename wijze met de gitaar-blues en zang van de Malinese Vieux Farka Touré, zoon van Ali Farka Touré.
Wat mij betreft een schijf voor de jaarlijstjes!


TIP VAN ROOS

Nova Twins – Supernova (lp/cd) 24,95/15,95

Soms mis je wel eens wat, zoals ik dit duo totaal had gemist.
Maar afgelopen Lowlands was er geen ontkomen aan! Wat een power
!
Dat is dan ook de titel van het intro van dit tweede album van Nova Twins, en daarmee is niets teveel gezegd.  Zelf omschrijven ze hun muziek als “Urban Punk”. Punkrap met een pittig tempo, rauwe gitaren, wraakzuchtige teksten, met hier en daar rave en 90’s R&B invloeden.
Ook al kwam het album al aan het begin van de zomer uit; deze donderde storm past prima bij de intredende herfst!


TIP VAN JORN

AFGHAN WHIGS – How Do You Burn? (lp/cd) 34,95/18,95

‘How Do You Burn?’ is het tiende album van Greg Dulli en kornuiten. Hoewel de line-up over de jaren veel is veranderd, is de sound nog altijd herkenbaar. Greg Dulli’s stem is na meer dan 30 jaar, en wie weet hoeveel verdovende middelen, nog steeds uit duizenden te herkennen en loep zuiver. Dulli wordt op deze plaat bijgestaan door een aantal oude bekenden, zo is Mark Lanegan te horen op ‘The Getaway’ en Marcy Mays op Domino & Jimmy. De fans kunnen deze 10e kraker zonder twijfel aan hun collectie toevoegen. Voor mensen die nog niet bekend zijn met the Afghan Whigs; als openingstrack ‘I’ll make You Hear God’ goed in het gehoor ligt dan ga je deze en andere Afghan Whigs platen zeker waarderen!


TIP VAN BOB

Pyrolator – Niemandsland (lp/cd) 32,95/18,95

“Via Inland, Ausland, Wunderland, Traumland en Neuland naar Niemandsland.
Pyrolator is Kurt Dahlke, mede oprichter van Der Plan en D.A.F., en zat ook nog in Fehlfarben.
Niemandsland is een heerlijk afwisselend elektronica album. Van romantisch naar gruizig, van  hectisch naar speels en dromerig.
Volledig ingespeeld op analoge modulaire synths, dus niks aan computer geluiden.
Deze gaat zeker mijn eindlijst in, en dat is voor het eerst met een Pyrolator album.
En dat zegt genoeg, een absoluut hebbeding!”