Disque D’Oor/Tips


TIP VAN JORN

BUDDY & JULIE MILLER – In the Throes (lp/cd) 34,95/16,95

De vorige plaat van Buddy & Julie Miller haalde al onze top 10 lijst en opvolger ‘In the Throes’ kan zomaar hetzelfde gaan doen!
Deze oude rotten in het vak bewijzen wederom dat ze nog ijzersterke liedjes kunnen schrijven. Vooral ‘The Painkillers Ain’t Workin’ en het slepende ‘I’ve Been Around’ zijn uitschieters.
Maar vergis je niet, de samenzang van man en vrouw Miller in combinatie met Buddy’s fantastische gitaarspel maken dit een aanrader van A tot Z!


TIP VAN BOB

CHEMICAL BROTHERS – For That Beautiful Feeling (2lp/cd) 47,95/17,95

The Chemical Brothers hebben een nieuw album.
Is dat wereldschokkend? Nee.
Is het vernieuwend? Nee.

Is het gewoon een lekkere plaat? Ja!
Nog immer het oude vertrouwde big beat/electro geluid met fijne beats.
Opvallend is de track No Reason, tevens als single uitgebracht. Daarop is een sample te horen van de stem van Adrian Borland, wijlen zanger van The Sound. De sample is afkomstig van Borland’s nevenproject Second Layer met de track Courts Of Wars.
Oh ja, en Beck doet ook nog mee op een nummer.
Ik zet dit album met grote regelmaat op. Dat ga jij ook vast doen na het draaien van For That Beautiful Feeling. En hou er een mooi gevoel aan over…


TIP VAN ROOS

SQUID – O Monolith (lp/cd) 29,95/16,95

Toegegeven, dit 2e album van de band Squid is alweer een paar maanden oud, maar in sommige gevallen komt een album pas goed binnen na de band live te hebben gezien.
Nou en dat was me een optreden afgelopen vrijdag in Tivoli!
Ja, nog een Britse postpunk band, maar vergis je niet. Squid laat zich onderscheiden door o.a. funk/jazz invloeden, gebruik van blaas- en (elektrische)snaarinstrumenten, verrassende maatsoorten en akkoorden, een zingende/schreeuwende drummer en een melodieuze baspartij.
Oh Monolith telt 8 nummers met een indrukwekkende opbouw, onvoorspelbaar, broeierig en van tijd tot tijd loeihard. Luister de plaat, maar ga ze ook zeker live zien als je de kans krijgt.
Alsnog een dikke tip!


TIP VAN GERARD

Various Artists – Tell Everybody! (21st century juke joint blue from easy eye sound)

Puike verzamelaar van het in Nashville gevestigde label Easy Eye Sound, van Dan Auerbach (Black Keys). Twaalf niet eerder uitgebrachte nummers van Robert Finley, Nat Myers en natuurlijk ook van Auerbach zelf als ook de Black Keys.
Absolute aanrader voor eenieder die in Bluesrock geïnteresseerd is!