Disque D’Oor/Tips


TIP VAN BOB

ERIC HILTON – Out of the Blur (lp/cd) 27,95/17,95

Eric Hilton is een druk baasje. Met ‘Out Of The Blur’ is hij al toe aan zijn tweede album van dit jaar, na Sound Vagabond uit februari.

Deze plaat kwam nog dicht bij het Thievery Corporation geluid, waar Hilton deel van uitmaakt. Zijn nieuwste is echter zijn eerste pure ambient album. Heerlijk relaxte elektronische en melancholieke klanken, met een geluid dat je omsluit als een warme deken.
Zo mag Hilton er wel meer maken, aangezien Thievery Corporation al vier jaar niets heeft uitgebracht.
Wel een wat kort album, maar die repeat knop druk je toch vanzelf wel in na het luisteren.


TIP VAN ROOS

MYSTERINES – Afraid of Tomorrows (lp/cd) 27,95/17,95

Na het debuut album uit 2022 trad deze rockband uit Liverpool op in voorprogramma’s van o.a. Arctic Monkeys, Frank Carter en The Hives.  Afraid of Tomorrows is hun 2e album en rauwe grunge heeft nog altijd de overhand. Maar het klinkt doordachter en ze zoeken af en toe meer de intimiteit op, hier en daar broeierig en wat onheilspellend maakt het een spannend geheel.
Vergelijkingen zijn te maken met PJ Harvey, Garbage en Placebo, maar Mysterines heeft zeker ook een heel eigen geluid.
Ik kijk er naar uit om ze live te zien dit najaar!


TIP VAN GERARD

JOHN CALE – Poptical Illusion (2lp/cd) 32,95/15,95

Zo verneem je in tien jaar niets van de man en zo verschijnt er binnen 1½ jaar een 2e cd/lp van oudgediende John Cale (82).
Was ‘Mercy’, van januari ’23, een plaat waaraan door veel artiesten werd meegewerkt (Weyes Blood, Animal Collective, Fat White Family), aan Poptical Illusion wordt door een klein vertrouwd gezelschap gewerkt. Minder electronica, meer melodie.
Het is nog steeds geen polonaise (godzijdank) maar wel een plaat die per draaibeurt groeit.