Disque D’Oor/Tips

DISQUE D’OOR AUGUSTUS 2020

DISQUE D’OOR: FONTAINES D.C. – A Hero’s Death (2lp/lp=coloured=/lp/cd) 39,95/24,95/22,95/14,95

Zo doe je een half jaar met Eefje de Visser en zo heb je twee disque d’oor’s in een maand!
‘Life ain’t always empty!’ en dat mede dankzij dit fantastische album!
Het debuut album ‘Dogrel’ van Fontaines D.C. was al een enorme klapper en hoewel het nieuwe album iets rustiger is spat de energie er wederom vanaf.
Waar ‘Dogrel’ punk met wat new wave combineerde, doet ‘A Hero’s Death’ dit andersom wat het album een donkere ondertoon geeft die doet denken aan bands als the Sound, the Fall en the Cure.
Absolute topplaat die iedere muziekliefhebber met een gerust hart aan zijn of haar collectie kan toevoegen!


TIP VAN JORN


SEVDALIZA – Shabrang (2lp/cd) 27,95/18,95

Shabrang is het tweede album van Iraans-Nederlandse zangeres Sevdaliza. Hoewel ze hier nog niet heel bekend is, heeft zij in het buitenland al een flinke naam voor zichzelf opgebouwd. Haar muziek ligt in de verlenging van artiesten als Massive Attack en Portishead. Elk nummer wordt geleid door haar dromerige stem en is ondersteunt door sfeervolle, donkere instrumentatie. Hoewel er af en toe iets te gretig gebruik gemaakt wordt van stemvervormers, maken nummers als ‘Joanna’ en ‘All Rivers at Once’ dit meer dan goed! Prachtige plaat!


TIP VAN ROOS


MICH- No (lp/cd) 24,95/16,95

Mich is eigenlijk meer een project dan een band. Onder leiding van ontwerper Piet Parra en met Bastiaan Bosma (Aux Raus en Ploegendienst), kunstenaar Mick Johan, Rimer London (o.a. Le Le en Lamellen) en zangeres Sofie Winterson.
Het lijkt een aparte combinatie, maar niets blijkt minder waar. En hier is alweer hun tweede album!
Indie-gitaarliedjes, van gemiddeld 2,5 minuut, met aardig wat 80’s invloeden; denk aan The Cure.
Zonnige gitaren en regenachtige teksten, zowel geschikt voor de nazomer als het begin van de herfst!


TIP VAN GERARD

BRIGHT EYES – Down in the Weeds (2lp/cd) 29,95/17,95

Het laatste Bright Eyes album “The People’s Key” verscheen in 2011. Niet dat Conor Oberst de afgelopen Jaren stil zat.
Er verschenen vanaf 2009 maar liefst 7 schijven onder zijn eigen naam en vorig jaar werden we getrakteerd op een samenwerking met Phoebe Bridges onder de naam Better Oblivion Community Center.
Maar sinds enkele weken ligt “Down in the Weeds, Where the World once was” in de winkel.
Met zijn oude maatjes Mike Mogis & Nathaniel Walcott en een keur aan gastmuzikanten waaronder Flea en Jesca Hoop, levert het trio een vertrouwd klinkende doch rijker gearrangeerde wolk van een plaat af.
Ook al een voor de jaarlijstjes, het wordt dringen!


TIP VAN BOB

SCANNER – An Ascent (cd) 15,95

Scanner is elektronica expert Robin Rimbaud, dus niet te verwarren met de Duitse heavy-metal band Scanner.
Rimbaud heeft als Scanner al tientallen albums op ons losgelaten, maar zijn nieuwste, An Ascent, mag zich direct scharen bij zijn allerbeste.
Scanner gaf , vanwege Corona, een concert op YouTube met louter nieuw werk. Labelbaas Ian Boddy, van het label DiN Records, zat te kijken en luisteren, en was direct zo enthousiast dat hij Rimbaud vroeg dit om te zetten naar een studioalbum. Aldus geschiedde, en het resultaat is een gloedvol elektronica album dat diverse sferen kent.
Geen platgetreden paden, maar zeer inventief en rijk aan geluid. Met recht een top album, van You-Tube video direct door naar je cd-speler. Zo mooi kan het zijn…